Tim van der Steen

Over mij

Ik ben Tim, geboren op 27 maart 2002 in Den Haag. Momenteel woon ik samen met mijn ouders en broer Martijn in Voorschoten en ben ik fulltime bezig met mijn grote passie: golf!

Toen ik 9 jaar oud was, begon ik met golf en het plezier in het spelletje groeide snel. Ik wilde al snel niets anders meer doen dan golfen. Ondanks mijn jonge leeftijd ontstond er een échte passie voor de sport en werd het 'spelen' op de golfbaan steeds serieuzer. Sindsdien heb ik alle selecties van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) doorlopen, van C-selectie tot het grote Oranje. Als vaste waarde van de NGF-selectie teams heb ik vele kampioenschappen gespeeld met mooie resultaten, waaronder de winnaar van het NK-12, een tweede en derde plek op het NK-15 en NK-18, Winnaar van het Kennemer Open, plek 6 bij het NK-Heren en tweemaal Nationaal Foursome Kampioen. Ook heb ik diverse mooie internationale resultaten behaald.

Nu sta ik op eigen benen en heb een superteam om mij heen kunnen formeren met voor mij de allerbeste Nederlandse coaches. En klaar voor een volgende stap!

Twee jaar geleden heb ik mijn HAVO-diploma behaald op het Leonardo College in Leiden. Na het behalen van mijn diploma heb ik er bewust voor gekozen om mijn topsport-carrière voorrang te geven en golf op nummer één te zetten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als ik mij volledig richt op mijn golfcarrière, ik uiteindelijk de top kan bereiken. Ik ben vastbesloten om alles te geven en te doen wat nodig is om mijn doelen te bereiken.

Ik besef dat de weg naar prof-golfer lang is met veel ups en downs. Het betekent veel trainen, vaak feestjes en uitjes overslaan en veel tijd weg van huis zijn. Maar ook het spelen van veel nationale en internationale wedstrijden is belangrijk om beter te worden in mijn spel. Via de 9-holes, par-3, baan in Voorschoten en Golfclub Rozenstein ben ik momenteel lid van de Koninklijke Haagsche Golf & Countryclub. Daar train ik het hele jaar door en ben ik onderdeel van Heren-1 team.

Als topsporter heb ik geleerd dat succes niet alleen afhangt van talent, maar vooral van hard werken, doorzettingsvermogen en een passie voor wat je doet. Voor mij is dat passie voor mijn sport, die mij elke dag weer motiveert om het beste uit mezelf te halen. Het is een reis vol uitdagingen en obstakels, maar ik geloof dat elke stap, elke training en elke wedstrijd mij dichter bij mijn doel brengt: de top bereiken en mijn land vertegenwoordigen op internationale podia.